Mysteriespel

Hier kunt u onze mysteriespelen voor kinderen vinden. Als u een moordspel niet geschikt vindt voor kinderen maar wel een spel vol spanning wilt dan is een mysteriespel een goed alternatief. Elk mysteriespel is eenvouding uit te voeren en vraagt weinig voorbereiding. Bij elk mysteriespel staat een samenvatting en een link naar de zichtversie van het script. Als u wilt kunt u het script direct bestellen. Dit kan door via iDeal te betalen of via overboeking te betalen.

Mocht u gerichter willen zoeken, bijvoorbeeld op aantal rollen of tijdsduur dan kunt u dat doen via de pagina zoeken.

De gestolen juwelen

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €35,70
Tijdsduur : 45 minuten

In dit spel moeten de kinderen geen moord oplossen maar een juwelenroof. Marja is de huishoudster van Mevrouw van Brettelsgaan tot Bovensbergen. Als op een dag de juwelen van mevrouw gestolen worden is Marja de hoofdverdachte. Marja geeft aan dat ze niet de dader is maar dreigt toch ontslagen te worden. Ze krijgt van mevrouw een paar uur de tijd om de juwelendief te vinden anders wordt ze ontslagen.
Marja probeerd samen met de kinderen de dief te vinden. Is het de enge buurman Krijn, Alfons de postbode, Carla of misschien toch Marja...?Het geheim van kasteel Dalenstein

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 45 minuten

Kasteel Dalenstein is een oud vervallen kasteel wat nu dienst doet als museum. Vroeger, meer dan vijfhonderd jaar geleden, was het kasteel eigendom van Karel van Mander. Karel van Mander was een trouwe ridder van de koning maar na een ruzie met de koning hield verschillende rooftochten in de omgeving. Hij heeft zelfs de schatbewaarder van de koning overvallen en stal daarbij duizenden goudstukken. De koning was woedend en trok met zijn leger naar kasteel Dalenstein. Na drie weken het kasteel omsingeld te hebben vielen de legers van de koning aan. Ze vielen het kasteel binnen en Karel van Mander trok zich terug in de noordelijke toren. Na een vier uur durend gevecht werd Karel van Mander gedood.
Na het gevecht werd er dagen gezocht naar de schat met duizenden goudstukken maar er werd niks meer gevonden. In de jaren daarna probeerden vele mensen de schat te vinden maar niemand vond ooit een goudstuk. Het verhaal gaat dat de schat ergens in het kasteel verstopt is op een geheime plek en nog steeds aanwezig is.

Dit mysteriespel is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het is zeer geschikt voor op een kinderfeestje of verjaardag.De Karmaz Bende

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 45 minuten

De stad wordt al een aantal weken geteisterd door de Karmaz bende. De bende staat bekend om hun bankovervallen waarbij ze vele duizenden euros buit maken. Een aantal weken geleden dacht de politie de leider van de Karmaz bende op het spoor te zijn: Sjonnie van Achten. Ze hielde Sjonnie een tijd lang in het geheim in de gaten en luisterenden zijn telefoon af. Het was moeilijk om de bende te betrappen. Ze gebruikten geheimtaal aan de telefoon en tijdens achtervolging van de politie wisten ze steeds de politie af te schudden. Hierop heeft de politie besloten de huizen van de bende binnen te vallen en huiszoeking te doen.

Vanochtend om kwart over vijf viel de politie de huizen binnen. Het rare was dat ze niks vonden in de huizen terwijl iedereen er zeker van was dat dit de beruchte Karmaz bende was. Er werden geen wapens, of grote sommen geld gevonden. Alleen een paar papieren met daarop een vreemd soort codetaal. De politie vermoed dat op deze papier belangrijke bewijzen staan om te bewijzen dat deze mannen de Karmaz bende zijn.

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is erg geschikt voor een kinderfeestje of spelletjesmiddag.

UwMoordspe